Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is in 2016 ontstaan uit de fusering van de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. Het is op dit moment de grootste kansspelorganisatie van ons land. Hieronder beantwoorden we vijf veelvoorkomende vragen over Nederlandse Loterij!

Welke kansspelen zijn er van Nederlandse Loterij?

Nederlandse Loterij heeft momenteel zeven bekende kansspelen op haar naam staan. Dat zijn de Staatsloterij, Eurojackpot, Lotto, Miljoenenspel, Toto, Lucky Day en Krasloten.

Is Nederlandse Loterij een betrouwbare aanbieder?

Nederlandse Loterij is de grootste en de meest betrouwbare aanbieder van kansspelen in Nederland. De organisatie houdt zich aan de richtlijnen van de World Lottery Association (WLA) en European Lotteries (EL). De Kansspelautoriteit (KSA) ziet erop toe dat alle regels worden nageleefd.

Moet je belasting betalen als je iets wint? 

Alle geldprijzen die Nederlandse Loterij publiceert zijn netto prijzen, wat betekent dat de verplichte kansspelbelasting er al vanaf is gehaald. Als je iets wint dan hoef je hier dus geen belasting meer over af te dragen.

Aan welke goede doelen worden de opbrengsten gedoneerd?

De opbrengsten van Nederlandse Loterij worden terug gestopt in de Nederlandse samenleving. Dat gebeurt op drie manieren: via het ministerie van Financieren, via de sportorganisatie NOC*NSF en via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN), die het geld aan achttien geselecteerde goede doelen afdraagt.

Waar kan ik deelnemen aan de kansspelen van Nederlandse Loterij?

Loten en krasloten van Nederlandse Loterij zijn verkrijgbaar bij meer dan 5.000 verkooppunten in Nederland. Het is tevens mogelijk om loten online aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten; je bepaalt zelf aan welke kansspelen je dan deelneemt.