Krassen bij de winkel

Krassen bij de winkel is iets dat de meeste mensen wel eens gedaan hebben. Je koopt één of meerdere krasloten bij de tabakszaak, de supermarkt of het tankstation. Je krast ze open en ziet meteen of je prijs hebt.

Wat is het verschil tussen een kraslot en een loterij lot?

Het grootste verschil tussen een kraslot en een loterij lot is dat je met een kraslot direct weet of je iets gewonnen hebt. Als je wilt krassen bij de winkel dan koop je daar een kraslot dat voorzien is van een doorgaans zilverkleurig laagje dat je open moet krassen. Hieronder staan symbolen of getallen verborgen die bepalen of je met dat kraslot een prijs hebt gewonnen. Dit in tegenstelling tot een loterij lot, waarbij je moet wachten tot de trekking voordat je weet of je prijs hebt.

 

Wat zijn winkansen met een kraslot?

De winkansen bij krassen in de winkel zijn afhankelijk van welk type kraslot je koopt. Sommige krasloten kosten slechts een euro, maar hebben een lagere winkans en lagere prijzen. Voor andere krasloten betaal je wat meer, maar daarbij heb je een hogere kans om iets te winnen. Ook zijn de geldprijzen vaak hoger. Op het internet kun je meestal wel terugvinden wat de winkansen per kraslot zijn.

Zijn online krasloten hetzelfde als krassen bij de winkel?

Online krasloten zien er hetzelfde uit als de krasloten die je in de winkel koopt. Ook bieden ze exact dezelfde winkansen. Het werkt alleen net even anders; om een online kraslot te kunnen kopen moet je via het internet betalen (bijvoorbeeld via iDeal). Na betaling wordt het kraslot op je beeldscherm weergegeven, waarna je het kunt openkrassen. Ook hierbij zie je direct of je iets gewonnen hebt. Eventuele winsten kun je naar je bankrekening laten overboeken.